Севернокорейският лидер Ким Чен Ун демонстрира пред  високопоставени руски и

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун демонстрира пред  високопоставени руски и
Коментари Харесай

Ким Чен Ун показа новите си оръжия на Русия и Китай

Севернокорейският водач Ким Чен Ун показва пред  високопоставени съветски и китайски делегати най-мощните си нуклеарни ракети.

Чуждестранните представители участваха на зрелищен боен церемониал, а демонстрацията имаше за цел да потвърди непокорството против Съединени американски щати и задълбочаването на връзките с Москва, до момента в който напрежението на полуострова доближава най-високата си точка от години, оповестява Euronews.

Кадри от севернокорейската държавна телевизия демонстрираха улици и трибуни, цялостни с десетки хиляди мобилизирани фенове, които крещят с цялостно гърло в символ на утвърждение, до момента в който маршируващи бойци, танкове и големи междуконтинентални балистични ракети изпълват площада. Според държавните медии в столицата Пхенян са пристигнали хора от цялата страна.

Kim Jong Un and Russian defense minister Sergei Shoigu gesture back and forth to each other during a military parade in Pyongyang on Thursday. pic.twitter.com/BXYjnXt22q
— NK NEWS (@nknewsorg) July 28, 2023 Парадът стартира с подгряващи събития, които включваха церемониални полети на новоразработени безпилотни самолети за наблюдаване и офанзива. Те бяха показани за първи път от държавните медии тази седмица, когато оповестиха за оръжейно ревю, посетено от Ким и съветския министър на защитата Сергей Шойгу. Снимки и видео от ревюто, направени от държавните медии, демонстрираха по какъв начин Ким и Шойгу се разхождат и беседват край големи ракетни установки.

 

Севернокорейският водач се срещна с съветския посланик номер едно с цел да обсъдят военни въпроси и районната среда за сигурност, илюстрирайки поддръжката на Пхенян за войната на Русия в Украйна. Северна Корея упорства, че " хегемонистичната политика " на ръководения от Съединени американски щати Запад е принудила Москва да предприеме военни дейности, с цел да отбрани ползите си в сигурността.

Междувременно, администрацията на американския президент Джо Байдън упрекна Северна Корея, че дава оръжия на Русия, с цел да подкрепи бойните ѝ дейности в Украйна, макар че Северът отхвърля това.

По време на срещата Шойгу съобщи на Ким " топло и благожелателно писмо ", подписано от съветския президент Владимир Путин, заяви KCNA.

Той организира и диалози и със севернокорейския министър на защитата Канг Сун-нам, които имаха за цел " усилване на съдействието сред нашите отбранителни ведомства ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата.

KCNA заяви, че Канг, до момента в който е бил хазаин на банкет за Шойгу, е изразил поддръжка за " справедливата битка на съветската войска " за отбрана на суверенитета и сигурността на страната, в явна отпратка към войната на Русия в Украйна. Агенцията заяви също, че Шойгу е похвалил Севернокорейската национална войска като " най-силната в света ".

В известията на съветските медии този коментар не беше включен, отбелязва Euronews.

Северна Корея чества 70-ата годишнина от примирието, с което се приключват бойните дейности по време на Корейската война от 1950-53 година Въпреки че пто остави Корейския полуостров в техническо положение на война, Северът към момента го възприема като победа във " Великата отечествена освободителна война ".

В необичаен случай на дипломатически контакт от началото на пандемията Северна Корея предложения делегации от Русия и Китай да участват на тържествата.

Според специалисти, Северна Корея вижда в борбата на Съединени американски щати с Китай и Русия опция да излезе от дипломатическата изолираност и да се вмъкне в обединен фронт против Вашингтон. И Москва, и Пекин провалят напъните на Съединени американски щати за усилване на глобите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации против Северна Корея поради поредицата от ракетни тествания от 2022 година насам, добавя Euronews.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР